2 juni 2013
15:15

Bälinge IF

Referat: IFK Uppsala - Bälinge IF

I tryckande värme på Lötens konstgräs inleder vi inspirerat. Vi har första avslutet på mål innan 30 sekunder och ett stolpskott innan 5 minuter passerat. Efter 10 minuter springer sig Lundin fri och gör mål men blir tyvärr avblåst för offside; i samband med detta blir IFKs målvakt skadad (eventuellt benbrott) med en kortare paus som följd där IFK får ställa en av utespelarna i mål. Vi spelar tätt på motståndarna och ger dom ingen tid med bollen vilket gör att vi kan ställa om med farliga chanser flertalet gånger. 0-1 kommer dock på en ickechans - DS drar till med vänstern från långt håll och lobbskottet går i mål. Vi fortsätter framåt och innan halvleken är slut har Bernström satt tvåan i öppet mål, fint framspelad av DG.
I andra halvlek fotsätter vi spela fin fotboll men IFK är absolut inte ofarliga och när deras duktige #29 för enda gången i matchen får komma med fart med bollen så springer han igenom försvaret och rundar Joseph och reducerar. Vi behöver inte vara nervösa särskilt länge för strax därefter springer Bernström igenom och sätter vårt tredje; han är också nära ett hattrick men vårt sista mål styrs in via en försvarare.
Som helhet en solid insats av Laget, vi är svåra att möta när vi visar denna inställning och intensitet.

lör 7 sep 2013, 15:00 Bälinge IF - IFK Uppsala 3 - 5